Wijknieuws - Grassenbuurt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Home > Wijknieuws
Inzameling afval start komende week eerder!
Geplaatst op 8 augustus 2020

Beste inwoners,

U hebt natuurlijk ook gemerkt dat het warm is, heet zelfs en dat zal ook de komende dagen zo zijn.

Wij willen heel graag onze collega’s van de inzameling in staat stellen om wat vroeger te beginnen en eerder, voor de piek in de hitte, klaar te zijn met hun werk. Daar hebben wij uw hulp bij nodig. Normaal gesproken zet u de bak of zak buiten uiterlijk om 7.30 uur, wij willen u vragen om komende week (10, 11, 12, 13 en 14 augustus) uw bak of zak de avond ervoor buiten te zetten.

We proberen iedereen te bereiken met ons verzoek, maar als u uw buren/omgeving ook zou willen informeren, dan zou dat geweldig zijn. Heel hartelijk dank voor uw medewerking!!

Cyclus
Blik vanaf 1 juni 2020 bij het plastic
Geplaatst op 19 mei 2020

Vanaf 1 juni scheiden inwoners van gemeente Krimpenerwaard hun metalen verpakkingsafval in de zak bij plastic verpakkingen en drankenkartons (PMD). Denk hierbij aan bier- en frisdrankblikjes, soepblikken en aluminium schaaltjes. Het metalen verpakkingsafval gaat dus NIET MEER in de glasbak.

In 2017 is gemeente Krimpenerwaard een proef gestart met de inzameling van blik in de glasbak. Het heeft een stijging van de ingezamelde hoeveelheid glas met blik opgeleverd, maar het inzamelpercentage voor blik blijft beperkt.
Dit betekent dat de proef blik-bij-glas wordt beëindigd en dat gemeente Krimpenerwaard vanaf 1 juni 2020 overgaat op inzameling van blik in PMD-zakken. Hiermee voldoen we ook aan de wens van veel inwoners die hebben aangegeven de inzameling van blik via de plastic zak prettiger te vinden.

 
Verandering ophaaldag plastic
Geplaatst op 3 januari 2020

Met ingang van 1 januari heeft Cyclus enkele routes aangepast. Voor onze wijk betekent dit dat plastic & drankkartons voortaan op dinsdag opgehaald worden.
De nieuwe afvalkalender met daarop alle informatie vind je op onze site. Cyclus biedt ook de mogelijkeid om de afvalkalender te downloaden voor je digitale agenda.

 
Verandering routes Cyclus NV
Geplaatst op 5 maart 2019

Vanaf maandag 4 maart rijden de wagens van Cyclus de inzamelroutes op een andere manier. Er bestaat dus een kans dat Cyclus op een iets ander tijdstip langskomt dan dat we gewend zijn. Zorg er voor dat het afval om 7.30 uur op de juiste plaats wordt aangeboden.

Bron: Cyclus
 
Verbod op (vreugde)vuren tijdens de jaarwisseling
Geplaatst op 11 december 2018

Een vreugdevuur is een door mensen opgebouwd en gecontroleerd vuur om iets te vieren. In onze gemeente zijn vreugdevuren niet toegestaan. De politie treedt op als zij constateert dat de openbare orde wordt verstoord. Alle schade die ontstaat aan gemeentelijke en particuliere eigendommen worden verhaald.

 
Storingen openbare verlichting
Geplaatst op 29 oktober 2018

Het gebeurt een enkele keer wel eens dat de straatverlichting ergens kapot is.
Deze storingen en/of schades aan de openbare verlichting kan je melden bij Bureau OVL (24 uur per dag) of telefonisch op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur via telefoonnummer 0184-630708.

Het is belangrijk dat een storing bij één of meer lichtmasten zo snel mogelijk wordt gemeld aan Bureau OVL. Bureau OVL geeft deze door aan de aannemer of netbeheerder en ziet er op toe dat de melding binnen de afgesproken tijd door de aannemer/netbeheerder wordt behandeld. Desgewenst kan je als melder op de hoogte gehouden worden van de voortgang.

 
Nienke Koorevaar wint Grassenbuurt WK wijkpoule 2018
Geplaatst op 16 juli 2018

Ruim een maand en 64 wedstrijden na de start van het WK voetbal 2018 mag Frankrijk zich wereldkampioen noemen. Een WK waar velen van ons niet echt voor warm liepen, omdat we ons wederom niet geplaatst hadden. Gelukkig waren er toch nog 24 enthousiastelingen die de moeite hadden genomen om met de Grassenbuurt WK wijkpoule mee te doen.
En niet zonder succes, want ook de poule was dit keer weer zeer spannend.
Uiteindelijk is het Nienke Koorevaar die iedereen haar hielen laat zien. Zij wint als 1e vrouw de Grassenbuurt wijkpoule. 2 Jaar geleden was Denise van Meerkerk-Haagen al gedeeld 1e, maar ze moest uiteindelijk de eer laten aan Ruud de Bruijn die zijn bonusvragen beter had ingevuld.
Dit jaar waren de bonusvragen van belang voor de 5e plaats. Steven Koorevaar wist een veel betere inschatting te maken van het aantal gemaakte doelpunten dan Ruud, en eindigde zo voor hem in het eindklassement.
De poedel- aanmoedigingsprijs is dit keer voor Parel Jansen die dit jaar voor het eerst mee deed, maar helaas niet verder kwam dan de laatste plaats. Wij hopen dat dit een aanmoediging is om de volgende keer gewoon weer mee te doen.

Bekijk de volledige eindstand op Grassenbuurt WK wijkpoule 2018.
 
Verdeling van het prijzengeld is bekend
Geplaatst op 11 juli 2018

We zijn midden in de halve finales, en met de troost- en de finale nog te gaan is het ongemeen spannend in de Grassenbuurt WK wijkpoule 2018.
Met de uitslagen, juiste landen en de juiste wereldkampioen zijn er, inclusief 1 halve finale, nog maar liefst 93 punten te verdienen.
Om de spanning nog wat verder op te voeren maken we nu ook de verdeling van het prijzengeld bekend.
We gaan de prijzen verdelen onder de nummers 1 t/m 7. Daarnaast hebben we ook nog een poedel of aanmoedigingsprijs. Kortom, iedereen maakt nog steeds kans op een prijs!
Kijk voor de exacte prijsverdeling bij de spelregels.
    

Duitsland verrast ook Grassenbuurt met snelle uitschakeling
Geplaatst op 29 juni 2018

De groepsfase zit erop, en het was toch weer Duitsland dat de meeste aandacht kreeg. Ze verrasten vriend, vijand en vooral zichzelf met hun roemloze uitschakeling.
Ook de deelnemers van de Grassenbuurt WK wijkpoule werden massaal verrast door de uitschakeling van Duitsland. Dit had echt niemand voorzien. Sterker nog, de meeste deelnemers hadden Duitsland als finalist getipt, en 1 op de 3 deelnemers gingen er zelfs vanuit dat ze wereldkampioen zouden worden.
Als je daarbij in ogenschouw neemt dat je per ronde meer punten per wedstrijd kan verdienen is het wel duidelijk dat er voor alle deelnemers nog genoeg te halen valt.

Bekijk hoe alle 24 deelnemers ervoor staan bij WK poule 2018.
 

Tussenstand Grassenbuurt WK wijkpoule
Geplaatst op 18 juni 2018

De 1e tussenstand van de Grassenbuurt WK wijkpoule staat online. Deze stand zal vanaf nu, indien mogelijk, dagelijks of om de dag bijgewerkt worden.

Bekijk hoe alle 24 deelnemers ervoor staan bij WK poule 2018.
 

Hij is begonnen; de Grassenbuurt WK wijkpoule
Geplaatst op 14 juni 2018

Het WK voetbal in Rusland is begonnen met de openingswedstrijd Rusland - Saoedi Arabië. Hiermee is ook de Grassenbuurt WK wijkpoule 2018 van start gegaan.
Ondanks dat ons eigen Oranje niet mee doet hebben zich toch nog 23 enthousiastelingen aangemeld voor deze leuke voetbalpoule.

Zodra alle deelnameformulieren zijn verwerkt zal de eerste tussenstand verschijnen bij WK poule 2018. Deze stand zal, voor zover mogelijk, bijna dagelijks worden bijgewerkt.

Hij komt er weer aan; de Grassenbuurt WK wijkpoule
Geplaatst op 21 mei 2018

Over 3,5 weken begint het WK voetbal in Rusland met de openingswedstrijd Rusland - Saoedi Arabië. Helaas weer een toernooi zonder ons eigen Oranje. Dat is natuurlijk erg jammer, maar het zorgt ook voor een stuk minder stress.

Om toch met het toernooi mee te leven organiseren wij (de ZwengaBoys) dit jaar bij voldoende deelname een Grassenbuurt WK wijkpoule!
Voorspel alle uitslagen van het toernooi, zowel in toto vorm als het aantal gescoorde doelpunten per team per wedstrijd. Voorspel welke landen verder gaan in het toernooi, en voorspel de winnaar van het WK!

Lees er alles over bij EK/WK wijkpoule.

Afvalkalender 2018
Geplaatst op 5 januari 2018

Een nieuw jaar betekent een nieuwe afvalkalender. Je vindt de vollediga afvalkalender voor 2018 op onze site.

Bron: Cyclus
Gratis compost op de weekmarkt
Geplaatst op 28 maart 2017

De gemeente Krimpenerwaard wil haar inwoners bedanken voor het apart houden van het Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT-afval) en deelt daarom gratis compost uit op de weekmarkten.
Je kunt maximaal twee compostzakken per persoon ophalen op donderdag 6 april van 11.00 tot 14.00 uur, Grote Haven in Haastrecht.

     
Blik in de glasbak
Geplaatst op 27 maart 2017

De gemeente Krimpenerwaard start vanaf april een proef waarbij metalen verpakkingen in de glasbak mogen. De slogan van de proef is ‘Werp eens een blik in de glasbak!’. Met deze nieuwe manier van metaal scheiden is de gemeente de eerste in Nederland. Voor deze landelijke proef werkt de gemeente samen met afvalinzamelaar Cyclus NV en afvalverwerkingsbedrijf SUEZ.

Na de invoering van Diftar kreeg de gemeente regelmatig verzoeken van inwoners om ook metalen verpakkingen gescheiden in te zamelen. Aan die verzoeken wil de gemeente graag voldoen. De hoeveelheid restafval zal door deze nieuwe scheidingsmogelijkheid verder afnemen.

Makkelijker sorteren en milieuwinst
Wethouder Neven: ‘Steeds meer gemeenten kiezen voor de inzameling van metalen verpakkingen bij het plastic verpakkingsafval en de drankenkartons (PMD-inzameling). Onze verwachting is dat de inzameling van metalen verpakkingen in de glasbak een aantal voordelen heeft ten opzichte van PMD-inzameling. Wij denken bijvoorbeeld dat blik bij het glas makkelijker te sorteren is en meer milieuwinst oplevert dan bij PMD-inzameling. Ook verwachten wij dat deze innovatieve inzamelmethode financieel gunstiger is. Dat helpt ons om de afvalstoffenheffing voor onze inwoners zo laag mogelijk te houden. We zijn daarom erg blij dat inzamelaar Cyclus en verwerker Suez meewerken aan deze innovatieve proef!


Wat mag wel en wat mag niet
Wat wel in de glasbak mag en wat niet, lees je op de poster zoals die binnenkort op veel plaatsen te zien zal zijn. Hier is ook op te lezen dat je vanaf april het glas niet meer op kleur hoeft te sorteren. Alle bewoners kunnen naar verwachting ook nog een informatieflyer tegemoet zien.

  
De krimpenerwaard in vogelvlucht
   

Afvalkalender 2017
Geplaatst op 5 januari 2017

De nieuwe afvalkalender is beschikbaar.
Via Cyclus is het mogelijk om alle data te downloaden in je digitale agenda. Cyclus heeft ook een handige afvalkalender app. Deze is te downloaden via de app store/play store.

Bron: Cyclus
       
Oproep van Burgernet
Geplaatst op 3 december 2016

In verband met de vele autoinbraken in o.a Schoonhoven, Bergambacht, Haastrecht en Lekkerkerk de afgelopen weken worden alle bewoners dringend verzocht om goed op te letten. Laat geen waardevolle spullen in uw auto achter. Heb je iets gehoord of gezien? Neem dan kontakt op met de politie.
WEES ALERT!

Bron: Burgernet
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu